logo alb icon transparent

Get Known

Ce ne așteaptă? Șoc pentru social Media în 2024.

Ce ne așteaptă? Marketing în 2024

Probabil te întrebi ce schimbări vor apărea în mediul online și ce trebuie să știe agențiile de marketing în 2024? Ce ne așteaptă mai exact?​

Ei bine hai să aflăm astăzi ce ne așteaptă? În era digitală agențiile de marketing se confruntă cu o serie de schimbări fundamentale, impuse de evoluțiile tehnologice și adaptarea continuă la noile preferințe ale consumatorilor. Această transformare profundă cere o privire comprehensivă asupra peisajului digital și a modului în care agențiile pot răspunde eficient la provocări. 

 

În primul rând, asistăm la o ascensiune rapidă a tehnologiei vocale și a căutării vocale, unde utilizatorii încep să interacționeze cu dispozitivele folosind vocea lor. Această schimbare aduce provocări pentru agenții de marketing, care trebuie să dezvolte conținut adaptat căutării vocale și să creeze experiențe fluide pentru utilizatori.În același timp, prioritatea acordată experienței utilizatorului (UX) devine din ce în ce mai crucială. Viteza de încărcare a paginilor, navigarea intuitivă și furnizarea de conținut de calitate sunt elemente esențiale pentru captarea și reținerea atenției publicului. 

 

AI în marketing în 2024

De asemena tehnologiile avansate de Inteligență Artificială (AI) și Machine Learning (ML) influențează în mod semnificativ modul în care agențiile personalizează conținutul și oferă experiențe unice. Adaptarea la aceste tehnologii devine nu doar o opțiune, ci o necesitate pentru a rămâne relevanți într-un peisaj concurențial.

Cum a arătat marketingul în 2023?

În plus, s-a văzut o creștere semnificativă a preocupărilor privind confidențialitatea datelor cu caracter personal care impune agențiilor să acorde o atenție sporită și să implementeze practici care să asigure securitatea informațiilor. 

În sfera conținutului, importanța video-urilor continuă să crească, oferind agențiilor o modalitate puternică de a transmite mesaje și de a angaja audiența. Această evoluție înseamnă că agențiile trebuie să investească resurse în conținut video de înaltă calitate. Chiar dacă în 2023 am văzut cea mai mare creștere de materiale foto video postate pe Instagram cu o medie aproximativă de 95 de milioane de piese de conținut pe zi este foarte probabil ca în 2024 să depășim aceste cifre.

 

O altă schimbare semnificativă survine în peisajul social media, unde agențiile trebuie să se adapteze la modificările frecvente ale algoritmilor și să exploreze noi platforme pentru a menține o prezență relevantă în rândul publicului lor. Experiența pe dispozitive mobile devine din ce în ce mai importantă, cu tot mai mulți utilizatori care accesează conținutul de pe aceste dispozitive. Agențiile trebuie să-și optimizeze designul și experiența pentru a se adapta acestei schimbări în comportamentul utilizatorilor. Conform statisticilor 57,8% dintre accesările web se fac de pe smartphone-uri în timp ce 40,16% sunt de pe calculatoare și laptopuri și doar 2,04% de pe tablete. 

În concluzie, agențiile de marketing trebuie să adopte o abordare invoativă pentru a naviga cu succes în această eră digitală în transformare constantă. 

Integrarea înțeleaptă a acestor schimbări va permite agențiilor să ofere soluții creative, să-și îmbunătățească performanța și să se mențină la vârful industriei și să rămână relevante. 

 

Pentru mai multe articole despre marketing de invităm să accesezi pagina noastră de bloguri aici

 

De asemenea dacă dorești să-ți promovezi afacerea și să ai rezultate cu aceasta în mediul online te încurajăm să intri în contact complet gratuit cu unul dintre agenții noștri pentru o întâlnire virtuală de doar 30 de minute accesând acest link în care îți vom afla nevoile tale și vom putea să îți dăm sfaturi live prin care îți poți îmbunătății performanțele de marketing. 


Cu drag echipa Get Known – Transformăm povestea ta de azi în succesul de mâine.

Ce ne așteaptă? Marketing în 2024